شورای بررسی موارد خاص در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی جهت کمک به دانشجویانی که تحصیل آنها به هر دلیل با مشکل مواجه شده و حل آن با مقررات و آیین نامه های آموزشی موجود ممکن نمی باشد، تشکیل می گردد و بدین صورت است که موضوع دانشجویان مذکور در کمیسیون موارد خاص دانشگاه مطرح می گردد تا با رعایت مفاد آیین نامه موارد خاص، فقط به وضعیت تحصیلی آن دانشجویان رسیدگی و رأی نهایی برای رفع مشکل به وجود آمده صادر شود.
این کمیسیون در حدود و اختیارات تعیین شده برای دانشجویان واجدالشرایط خاص تصمیم گیری می نماید.
ـ دریافت درخواست های دانشجویان پیرامون: ادامه تحصیل(1)، بازگشت به تحصیل(2)، افزایش سنوات(3)، انتقال، میهمان، تغییر رشته(یا گرایش) و مرخصی دانشجویانی که بنا بر هر دلیلی دچار مشکل آموزشی شده اند. ـ دعوت اعضا و برگزاری جلسات کمیسیون بررسی موارد خاص
اموری که خارج از اختیار کمیسیون موارد خاص دانشگاه باشد، به کمیسیون استانی -که در حال حاضر دانشگاه خوارزمی به این عنوان تعیین شده است- برای بررسی و اظهار نظر ارجاع داده می شود.
اموری که خارج از اختیار شورای بررسی موارد خاص استانی باشد به کمیسیون مرکزی که در وزارت علوم مستقر است برای بررسی و اظهار نظر ارجاع داده میشود و نظر نهایی را کمیسیون مرکزی صادر میکند
1. مراجعه دانشجو به آموزش دانشکده برای تحویل مدرک و ارائه درخواست کتبی خود که شامل مشخصات فردی و دانشجویی همراه با مدارک لازم (پزشکی، خانوادگی، تحصیلی، مالی و... ) با دلائل مثبته و تکمیل کاربرگ شماره1 2. مدارک ارائه شده توسط دانشجو باید به تائید مراجع ذیصلاح رسیده باشد و در صورت تائیدیه به عنوان مدرک مثبته استفاده خواهد شد. 3. درخواست خلاصه پرونده آموزشی و وضعیت تحصیلی دانشجو از اداره آموزش 4. ثبت نام در سامانه جامع خدمات آموزشی وزارت علوم (سجاد) به آدرس: https://portal.saorg.ir و دریافت کد رهگیری و شماره فرایند. 5. اعلام کد رهگیری و شماره فرایند به آموزش دانشکده 6. ارسال کد رهگیری و شماره فرایند توسط آموزش دانشکده به معاونت دانشجویی دانشگاه 7. بررسی در خواست دانشجو توسط کارشناس کمیسیون و ارجاع به مدیر دانشجویی 8. بازگشت پرونده به کارشناس کمیسیون برای قرار گرفتن در دستور جلسه 9. طرح پرونده در کمیسیون بررسی موارد خاص دانشگاه در پایان یادآور می شود، پیگیری تمام مراحل پیشرفت کار به عهده دانشجو بوده و عواقب تأخیر در ثبتنام و موارد مشابه آن بر عهده وی می باشد.
1. دانشجویانی که امکان بررسی پرونده آنها در آموزش وجود ندارد و خارج از مقررات آموزشی تشخصی داده شود. 2. دانشجویانی که به هر دلیل مشکل آموزشی داشته ودر مرحله اخراج از دانشگاه قرار گرفته اند. 3. دانشجویان سهمیه شاهد و ایثارگر پس از بررسی در کمیته ایثارگران در صورت عدم امکان کمک آموزشی. 4. دانشجویانی که با مشکل بضاعت مالی در مورد پرداخت شهریه مواجه هستند. 5. دانشجویانی که در خواست مهمان یا انتقال دارند(در صورتی که طبق مقررات امکان جابجایی نباشد). 6. دانشجویان متقاضی سنوات اضافه.
عملکرد کمیسیون بررسی دانشگاه توسط کمیسیون استانی و عملکرد کمیسیون استانی از طرف وزارت علوم به طور سالانه مورد ارزیابی قرار می گیرد. در این ارزیابی چگونگی انجام امور جاری کمیسیون، پیشنهادهای روان سازی امور و پیامرسانی خط مشی آموزش عالی، ایجاد وحدت رویه بین کلیه کمیسیون ها مورد بحث، بررسی و تبادل نظر قرار می گیرد. ارزیابی عملکرد کمیسیون استانی توسط هیئت نظارت بررسی و در صورت عدم رعایت اختیارات واگذار شده تصمیمات لازم جهت ادامه کار کمیسیون استانی توسط معاون دانشجویی وزارت علوم اتخاذ می شود.
(1) . برای دانشجوی مشروط. (2) . برای دانشجویی که یک یا چند ترم انتخاب واحد نکرده باشد. (3) . برای دانشجویی که در فرصت قانونی خود نتواند واحدهای خود را بگذراند.
|